Mesurem la temperatura

Volem saber i mesurar la temperatura que hi ha a la nostra habitació, o al balcó, o a l’aula, o… però no tenim cap termòmetre! Com ho podem fer?

Un senzill repte que podem fer en robòtica educativa és el de mesurar la temperatura, aprofitar per a treballar el concepte de variable i utilitzar un sensor com a eina de recollida de dades.

Un sistema robòtic que mostra dades recollides a través de sensors i és molt fàcil de fer servir és micro:bit, un petit ordinador amb moltes possibilitats, com ara: programar, recollir dades i veure informació.

micro:bit

Un sensor és un dispositiu que permet mesurar magnituds físiques o químiques. En aquest exemple volem mesurar la temperatura ambient. Ho farem amb un sensor anomenat BME280, que, a més de la temperatura, també permet mesurar la pressió i la humitat.

Però, com ho podem utilitzar? El primer que hem de saber és com connectar el sensor a micro:bit.

Som-hi!

BME280

Podem connectar sensors, o altres dispositius, a micro:bit amb una placa d’expansió. Hi ha diferents tipus de plaques per fer connexions amb micro:bit. En aquest exemple utilitzem una Wukong, que a més, incorpora una petita bateria de 3.7 V i 800 mAh.